de sportvisspecialist

van scheveningen

Over Rederij Trip

Onze naam is Rederij Trip. Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1962 vanuit Scheveningen sportvissen (makreelvissen – ankervissen – wrakvissen) en rondvaarten op de Noordzee verzorgt.

Tevens verzorgen wij asverstrooiingen en asbijzettingen op de Noordzee voor particulieren, crematoria en uitvaartverzorgers.

Voor meer informatie betreffende bovenstaande activiteiten kunt u op het navigatiemenu klikken.

LET OP !!

NIEUWE CORONA MAATREGELEN PER 20 APRIL 2021 !!

Coronamaatregelen Rederij Trip

Bekijk de maatregelen die wij nemen tegen de verspreiding van het corona-virus.

Ons motorschip Trip Junior

Ons schip genaamd Trip Junior is een voormalig vissersschip (logger – zijtrawler) dat begin jaren 80 door Rederij Trip is aangekocht. Het maximum aantal passagiers bedraagt 96.

Het schip is in 1956 gebouwd bij scheepswerf de Jong N.V. te Vlaardingen als zijnde de Katwijk 153 genaamd Francina.

KW 153 Francina

Het schip meet 40,60 meter (lengte over alles) en is 7,25 meter breed.

De holte bedraagt 3,62 meter. De bruto tonnenmaat is 260,06.

De voortstuwing geschied door een Caterpillar 3508 DITA die 855 PK (kW 455) levert bij 1600 toeren die een 4 blads schroef aandrijft met een diameter van 1,80 meter.

De stroomvoorziening aan boord wordt verzorgd door 2 hulpmotoren:

  • John Deere 4045 DF 158 van 60 PK (44 kW)
  • Mitsubishi S4S van 30 kVA

Geschiedenis Rederij Trip

Ontstaansgeschiedenis van Rederij Trip

In mei 1924 stond er in de Haagsche Courant een stripverhaal over een mannetje gemaakt van lucifershoutjes en eikeltjes. Dit mannetje heette Tripje. Tripje was een erg rap mannetje. Net als Dirk Roos Sr. (geboren in 1895). Hij kreeg al snel de bijnaam “Tripje” op Scheveningen.

Samen met vader Roos (de laatste vletterman op Scheveningen) richtten in 1962 Bert en Dick Roos jr. een sleepvaartbedrijf op.

De naam voor de sleepboot was al snel gevonden door Bert en Dick Jr.: TRIP. Vader Roos was hier in het geheel niet blij mee. Hij heeft 3 maanden zijn beide zoons niet aangekeken.

Al snel bleek het sleepbedrijf een succes en was vader Roos enorm trots. In 1964 kwam de tweede sleepboot, Eurotrip genaamd.

Voor het bevoorraden van de radiopiraat “Radio Noordzee Internationaal” voor de Scheveningse kust waren de 2 sleepboten te klein geworden en werd in 1970 de Trip Tender gekocht. In het weekend lag dit schip stil. Dit was een doorn in het oog van de familie Roos.

Er werd besloten om met passagiers te gaan sportvissen. Dit bleek zo’n succes dat in 1976 de Trip Senior erbij kwam. Dit schip is vernoemd naar Dirk Roos sr.

In 1982 werd de Trip Junior gekocht en vernoemd naar Dirk Roos Jr. (de zoon van Dick Roos Jr. en kleinzoon van Dirk Roos Sr.), de huidige eigenaar van de rederij.

De 2 sleepboten evenals de Trip Tender en Trip Senior zijn inmiddels verkocht.

Paviljoen van Rederij Trip

Gevestigd op de kade direct voor ons schip Trip Junior, is het paviljoen van Rederij Trip op vaardagen vanaf 06.00 uur geopend.

In ons paviljoen kunt u:

  • Uw online gekochte tickets afhalen voor het sportvissen.
  • Een hengel huren, zeeaas en hengelsportmateriaal kopen.
  • Verzamelen voor het sportvissen, de rondvaart of de asverstrooiing – asbijzetting.
  • Naast contant betalen ook met Pin – Visa – Mastercard – American Expres of Maestro afrekenen.

Tevens kunt u in ons paviljoen vanaf 06.00 uur een kopje koffie drinken.

Parkeren Rondom ons paviljoen is gratis parkeergelegenheid tot 18.00 uur.

Sportvissen op de Noordzee

Makreelvissen bij Rederij Trip
Het makreelvissen vindt altijd plaats in het late voorjaar en in de zomer, dan zwemmen de makrelen in grote getale door de Noordzee. Vanaf half mei tot eind september gaan wij dagelijks makreelvissen van 08.00 uur tot 15.30 uur.
Ankervissen bij Rederij Trip
Ankervissen is, zoals het woord het al zegt, vissen op een schip dat voor anker ligt. Ankervissen wordt ook wel bodemvissen genoemd. Van 1 oktober tot en met half mei gaan wij dagelijks van 08.00 uur tot 15.30 uur ankervissen op kabeljauw, schar en wijting.
Wrakvissen bij Rederij Trip
Wrakvissen is het vissen boven een wrak dat op de zeebodem ligt, dat kan een klein wrak zijn zoals een deel van een vliegtuig of een gedeelte van een schip. Van 1 oktober tot en met half mei gaan wij tevens dagelijks van 07.00 uur tot 17.00 uur wrakvissen op kabeljauw.
Rondvaarten bij Rederij Trip
Een rondvaart maken kan bijna op iedere plek in Nederland waar water is, maar een rondvaart maken op de Noordzee is toch echt uniek.

Wat wij u bij Rederij Trip bieden

Geef ons cadeau

Neem contact op met Rederij Trip

U kunt ons 7 dagen per week telefonisch bereiken tot 18.00 uur.


Dr. Lelykade 3, 2583 CL Scheveningen (Den Haag)
captain@rederij-trip.nl
0031 (0) 70 3 54 11 22
Betaalmogelijkheden

Pin Maestro Visa Apple Pay Google Pay