Makreelvissen

Makreelvissen op de Noordzee

Het makreelvissen vindt altijd plaats in het late voorjaar en in de zomer
( vanaf half mei tot eind september gaan wij op makreelvissen van 08.00 uur tot 15.30 uur ).

In deze periode zwemmen de makrelen in grote getale door de Noordzee. Ze worden dan ook wel zomergasten genoemd. De makreel opsporen op zee is nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig heeft de schipper veel ervaring en heeft hij ook allerlei trucs om de vis op te sporen. Hij volgt de meeuwen * in de lucht o.a. op de radar en onder water zoekt hij de vis op de kleurenechometer.

Om makreel te vangen is niet zo heel veel visserskunst nodig. De makreel is een felle roofvis en bijt in bijna elk soort aas dat hij tegenkomt.
De beste resultaten bereik je, zo leert de ervaring, door met meerdere scherpe haakjes te vissen. Aan deze haken zijn witte of bonte veren gebonden. Deze standaard vislijn heet een verenpaternoster. Onderaan deze verenpaternoster moet een loodgewicht gehangen worden tussen de 200 en 300 gram.

Dit loodgewicht heeft natuurlijk weer direct invloed op de keuze van de hengel waarmee je het beste kunt vissen vanaf een schip. Een boothengel is een korte ( ca. 2 meter) hengel met een stevige zeemolen met daarop circa 50 meter lijn van 50/100. Heeft u geen boothengel? Geen probleem! Rederij Trip verhuurt stevige boothengels met robuuste zeemolens.

Makreel is een vis die je na de vangst goed moet verzorgen, omdat hij anders redelijk snel bederft. Maak de vis altijd zo snel mogelijk schoon en als het erg warm is verpak ze dan in ijs of in een koelbox.

Bij Rederij Trip kunt u aan de wal in de zomermaanden ook altijd scherfijs kopen. Dit ijs kan op alle dagen van de week voor vertrek gekocht worden, zodat u het direct mee aan boord kunt nemen. Tevens kan er op weekdagen tot 14.00 uur bij de bemanning aan boord ijs besteld worden, zodat bij binnenkomst in de haven het door u bestelde ijs voor u klaar staat. Een zak scherfijs weegt circa 25 kilo en kost € 10,=
Tevens zijn er emmers ( van voedingsmiddelen kwaliteit ) van 25 liter met stevige deksel te koop, waarin u uw makreel perfect kunt bewaren en vervoeren (geen lekkage in de auto, bus of trein).

De bemanning van de Trip Junior kan u uiteraard met raad en daad bijstaan tijdens uw visdag.

* De meeuwen jagen op sardien. Makreel jaagt ook op sardien. Zij jagen de sardien omhoog en daar komen de meeuwen op af.

U kunt bij ons ook:

Ankervissen
1 oktober t/m 31 mei
Wrakvissen
1 oktober t/m 31 mei
rondvaarten
het hele jaar door

Wij varen alle dagen van de week, bij goede weersomstandigheden en bij voldoende deelname.