Wrakvissen

Wrakvissen op de Noordzee

Van 1 oktober tot en met half mei gaan wij van 07.00 uur tot 17.00 uur wrakvissen.

Wrakvissen is het vissen boven een wrak dat op de zeebodem ligt, dat kan een klein wrak zijn zoals een deel van een vliegtuig of een gedeelte van een schip. Het kan ook een groot wrak zijn zoals een geheel schip. Tijdens het wrakvissen drijft (drift) de Trip Junior, door stroom en wind, redelijk snel over het wrak heen en moet de schipper snel opsturen om een rondje te varen om opnieuw te gaan driften over het wrak.

U heeft dus relatief korte tijd om uw visgerei uit te gooien en te laten zakken tot vlak bij het wrak. Daarom doen wij ook het wrakvissen van ’s morgens 07.00 uur tot ’s middags 17.00 uur. U heeft dan zo’n 2,5 uur extra tijd. Bij de lange wrakkentocht vaart de Trip Junior langere tijd uit de haven weg. Reken hierbij tot maximaal 2,5 uur. Toch heeft u dan, door de lange wrakkentocht, meer vistijd.

Bij het wrakvissen wordt hoofdzakelijk kabeljauw dan wel gul gevangen en daarbij als bijvis vaak steenwijting (steenbolk). Als zeeaas worden hoofdzakelijk zeepieren en zagers gebruikt. De onderlijn bestaat uit 2 of 3 grote afhouders met grote haken ( maat 4 ) en zwaar lood van ca. 300 gram. Een stevige boothengel is hierbij zeker een vereiste. Als u twijfelt of u een geschikte hengel heeft, neem deze dan gewoon mee op de dag van de vaart en een medewerker van Rederij Trip zal dan bekijken of deze hengel geschikt is of niet. Als de hengel niet geschikt is, dan is er echt geen man overboord! U huurt dan gewoon ter plaatse een goede hengel met molen voor € 17,50 inclusief de benodigde onderlijn, het lood en de wartel.

Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet !

Tijdens een dag wrakvissen verlaat u op een gegeven moment de Nederlandse territoriale wateren. Douane en/of Marechaussee kunnen u controleren bij terugkomst of zelfs op zee. Tevens is Rederij Trip bij wet verplicht om een kopie van uw identiteitsbewijs in ons computersysteem op te slaan tot het tijdstip dat u weer veilig en wel aan de wal bent teruggekeerd. Hierna worden uw gegevens uit ons systeem gewist.

U kunt bij ons ook:

Makreelvissen
half mei t/m eind september
Ankervissen
1 oktober t/m 31 mei
rondvaarten
het hele jaar door

Wij varen alle dagen van de week, bij goede weersomstandigheden en bij voldoende deelname.