Informatie over wrakvissen

Wrakvissen doen wij gedurende de maanden oktober t/m mei.

Wrakvissen is het vissen boven een wrak dat op de zeebodem ligt, dat kan een klein wrak zijn zoals een deel van een vliegtuig of een gedeelte van een schip.
Het kan ook een groot wrak zijn zoals een geheel schip.

Tijdens het wrakvissen drijft ( drift ) het sportvisschip, door stroom en wind, redelijk snel over het wrak heen en moet de schipper snel opsturen om een rondje te varen om opnieuw te gaan driften over het wrak.
 
U heeft dus relatief korte tijd om uw visgerei uit te gooien en te laten zakken tot vlak bij het wrak. Daarom adviseren wij ook het zogenaamde "lange" wrakvissen van 's morgens 07.00 uur tot 's middags 17.00 uur. U heeft dan zo'n 2,5 uur extra tijd.
 
Bij de lange wrakkentocht vaart het sportvisschip langere tijd uit de haven weg. Reken hierbij tot maximaal 2,5 uur. Toch heeft u dan, door de lange wrakkentocht, meer vistijd.
 
Bij het wrakvissen wordt hoofdzakelijk kabeljauw dan wel gul gevangen en daarbij als bijvis vaak steenwijting ( steenbolk ).

Als zeeaas worden hoofdzakelijk zeepieren en zagers gebruikt.

De onderlijn bestaat uit 2 of 3 grote afhouders met grote haken ( maat 4 ) en zwaar lood van ca. 300 gram.

Een stevige boothengel is hierbij zeker een vereiste.
Als u twijfelt of u een geschikte hengel heeft, neem deze dan gewoon mee op de dag van de vaart en een medewerker van Rederij Trip zal dan bekijken of deze hengel geschikt is of niet. Als de hengel niet geschikt is, dan is er echt geen man overboord! U huurt dan gewoon ter plaatse een goede hengel met molen voor € 15,- inclusief de benodigde onderlijn, lood en wartels.
 
 
 
Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet !Tijdens een dag wrakvissen verlaat u op een gegeven moment de Nederlandse teritoriale wateren.
 
Douane en/of Marechausee kunnen u controleren bij terugkomst of zelfs op zee.
 
Tevens is Rederij Trip verplicht om een kopie van uw identiteitsbewijs in de administratie te houden tot het tijdstip dat u weer veilig en wel aan de wal bent teruggekeerd.
 
I.v.m. uw privacy worden de door Rederij Trip ingescande ID-bewijzen na aankomst in de haven direct gewist uit ons systeem.